Notting Hill

Notting Hill

Complete refurbishment + contemporary glass extension to Notting Hill Mews House

The property was a run-down, 3-storey mid-terrace with a dingy back garden in a picturesque street in the heart of Notting Hill.
From the outset, Jonathan Ashe Architects worked closely with the Conservation Officer to circumnavigate the tricky Planning aspects of the Conservation area and in doing so we were able to gain permission for elements that would otherwise have been refused.

Jonathan Ashe Architects then set about gutting the house from top to bottom to create a luxurious, contemporary home whilst maximising the accommodation.
We extended out into the rear garden lightwell with an all-glass extension, opening up the basement level to create a wonderful living space that blurred the boundaries with the now light and airy rear garden.
We re-planned and redesigned every aspect of the interior to include a range of distinct built-in furniture for every room, an intricate contemporary 3-storey staircase with 2-storey structural glass balustrades spanning from floor to floor and a signature bathroom giving en-suite access to the Master Bedroom.
By working closely with the stair, glazing and joinery specialists once on-site we managed to bring the £315k project in under budget by an impressive £25k.

There is no doubt that the property is an asset to this pretty street rather than the eye-sore it once was.